BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

24/02/2024 - OPENING HUIS VAN HET KIND

 

 

Gisteren werd de fysieke locatie van het "huis van het kind" geopend.  Die vind je voortaan achter de Boare, aan het Koningsplein.

In het huis van het kind vinden jonge ouders alle informatie te maken heeft met het opvoeden van kinderen, in de ruimste zin van het woord.  Partnerorganisaties zoals Arktos of VZW Rebelle, zullen er hun stek vinden.  Jonge ouders uit De Panne en omliggende gemeenten zullen ook hier op Kind&Gezin - consultatie kunnen komen.  Tot voor kort moesten ze daarvoor naar Koksijde of Veurne.

 

Het netwerk "huis van het kind" bestaat al langer, ook bij ons.  Het is een noemer waaronder vele organisaties actief zijn.  Maar een fysieke locatie ontbrak nog.  Het is een belangrijke schakel om betere dienstverlening aan onze inwoners te bieden.

Tot voor kort was op deze locatie nog een kinderopvang actief, maar die verhuisde nog niet zo lang geleden naar een gloednieuwe locatie in de Ollevierlaan.  De huidige locatie werd door onze eigen diensten met smaak en kunde heringericht.  Een mooi staaltje teamwork en gedrevenheid van ons lokaal bestuur, waar we preus op zijn.  We wensen alle gebruikers er veel succes.

De realisatie van een fysieke locatie voor het huis van het kind was één van onze beleidsdoelstellingen tijdens deze legislatuur.  Alweer een mooi project en belofte afgevinkt, dus.