BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

23/03/2023 - NIEUWE LOCATIE KINDERGROEPSOPVANG

 

 

‘t Koningskindje, de groepsopvang voor baby’s en peuters, verhuist binnenkort naar een nieuw pand in de Ollevierlaan en zal vanaf dan ’t Pimpajoentje heten.

 

In 2014 opende het lokaal bestuur De Panne op het Koningsplein een eerste groepsopvang voor baby’s en peuters. ’t Koningskindje was geboren. Sindsdien beleefden vele kindjes er de tijd van hun leven en ook het team van onthaalouders veranderde in de loop van de jaren.

VERHUIS

De huidige locatie van de groepsopvang heeft echter ook enkele beperkingen (een kleine buitenspeelruimte, niet centraal gelegen …). Vandaar dat het lokaal bestuur een verhuis naar de Ollevierlaan 8 ziet als een opportuniteit die ze niet kon lagen liggen. Het pand beantwoordt immers beter aan de verwachtingen voor een kinderopvang vandaag en in de toekomst.

Na de zomer zullen de onthaalouders en de kindjes hun intrek nemen in het gloednieuw pand in de Ollevierlaan 8. Vanaf dan verandert ook de naam van de groepsopvang naar ’t Pimpajoentje.

MOOIE OPPORTUNITEIT

Bijna 9 jaar na het ontstaan van ’t Koningskindje bereidt team Kinderopvang de verhuis van de groepsopvang voor, richting het centrum van De Panne.

Alles is er nieuw en speciaal voor de kinderopvang ingericht. Bovendien biedt deze nieuwe locatie meer opvangplaatsen, gezien de leefruimte en vooral de buitenruimte groter zijn dan op het Koningsplein. De baby’s, peuters en onthaalouders kunnen hierdoor nog meer op ontdekking gaan.

NIEUW: GEZINSOPVANG HUPSAKEE

In het pand is ook ruimte voorzien voor een nieuwe gezinsopvang ‘Hupsakee’ waar een onthaalouder 7 kindjes kan opvangen. Hiervoor is het lokaal bestuur nog op zoek naar enthousiaste onthaalouders. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via depanne.be/vacatures.

 

“De huisvesting van de kinderopvang op het Koningsplein heeft de voorbije jaren goed dienstgedaan, maar is stilaan op haar einde gekomen. Bovendien is de buitenruimte niet meer dan een klein koertje in de schaduw van De Boare.

Toen de opportuniteit voorbijkwam om in de Ollevierlaan een gloednieuwe infrastructuur in gebruik te nemen van de vzw Panne-Instituut, hebben we niet lang getwijfeld. Een mooi voorbeeld van een privaat-publieke samenwerking met een vzw met maatschappelijke opdracht, waarvoor we hen heel dankbaar zijn.

De baby’s en peuters, en hun onthaalouders komen er terecht in een ruim, modern pand met een schitterende, zonovergoten buitenruimte in het centrum van De Panne. ‘t Pimpajoentje biedt plaats aan 25 baby’s en peuters, wat een uitbreiding van de capaciteit betekent ten opzichte van de huidige locatie. Ook voor de onthaalouders wordt de werkplek een stuk aangenamer.

Investeren in kinderopvang is een belangrijk item binnen onze beleidsdoelstellingen. Het is het derde nieuwe opvanginitiatief dat we deze legislatuur openen, na de groepsopvang Do-re-mi in Adinkerke en ’t Dunebosje aan de Oosthoek. Ondertussen zijn ook de architecten aan de slag gegaan voor het uittekenen van de plannen voor de nieuwe kinderopvang De Jutter Adinkerke.”

(Bram Degrieck, burgemeester)

 

“Onlangs kruiste een mooie kans ons pad. Een kans die we niet konden laten liggen. Op deze nieuwe locatie, in hartje De Panne, zullen de baby’s, peuters en onthaalouders nog meer een gevoel van veiligheid en welzijn ondervinden. Dàt is excelleren in kinderopvang!”

(Michèle Vandermeeren, schepen van Kinderopvang)

 

https://www.depanne.be/nl/over-de-panne/communicatie/nieuws/groepsopvang-t-koningskindje-verhuist-en-wordt-t-pimpajoentje