BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

05/06/2023 - VOORONTWERP SKATEPARK GOEDGEKEURD

De gemeenteraad keurde het voorontwerp voor het nieuwe skatepark goed.

Het nieuwe skatepark wordt volledig in beton aangelegd door de Nederlandse specialist Nine Yards.  Ook de toestellen worden helemaal in ter plaatse gestort beton aangelegd.  

Het skatepark blijft op dezelfde locatie, in het centrum van De Panne, net naast het jeugdcentrum.  Een duidelijke keuze, zo kan 't jong volk rap even binnenspringen bij onze medewerkers voor een babbel en bij de vrijwilligers van het jeugdhuis Terminus.

Het nieuwe skatepark daagt de gebruikers van elk niveau uit om beter te worden. Het is toegankelijk, nodigt starters uit om de eerste stapjes te zetten en gevorderden om beter te worden. Het skatepark is er zowel voor skaters, bmx’ers, steppers, bladers...   Bovendien is het skatepark complementair aan skateparken in de regio, waardoor het ook aantrekkelijk wordt voor skaters uit omliggende gemeenten/ steden.

Het voorontwerp wordt nu voorgelegd aan de gebruikers.  Zij kunnen feedback geven om zo tot een definitief plan te komen.

 

Het nieuwe skatepark zal om en bij de 250 000 eur kosten, er werd een subsidie bekomen.  De werken starten nog dit najaar.