BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

23/02/2022 - GOEDKEURING HUURCONTRACT "CHANGING PLACE"

De gemeenteraad keurde het huurcontract goed voor het pand P. Bortierplein 10.  Het gelijkvloers staat al jaren leeg en is wat verkommerd.

Is samenwerking met een private partner zal het lokaal bestuur er een "changing place" voorzien: een plaats waar mensen met een beperking zich op een comfortabele manier kunnen omkleden en douchen, na- of voor een dagje strand.  Als bestuur zetten we hierop hard in: toegankelijkheid van ons strand en onze infrastructuur voor i├Ędereen.

 

 

Het project is een verlengstuk van het reeds bestaande INTER - project ZON-ZEE-ZORGELOOS, in de zomer zijn er jobstudenten beschikbaar die mensen met een beperking kunnen bijstaan bij hun strandbeleving.  Vorig jaar heeft dat bijzonder goed en inspirerend gewerkt.

 

De private eigenaar van het pand doet de investering en het lokaal bestuur sloot een langdurig huurcontract af.  Voor het gebruik worden de spelregels nog bepaald, de opening is voorzien tegen komend seizoen.  De gemeente investeert jaarlijks 25 000 eur voor de huur van het pand, naast de uitbatings- en exploitatiekosten.

De term "changing place" is een internationaal gekend concept bij de doelgroep, die vlag dekt de lading.  We zoeken wel nog een gepaste naam voor deze "changing place".