BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

07/11 - TABAKSWINKELS, BENZINESTATIONS, TERRASSEN

Als lokaal bestuur worden we geacht de federale maatregelen te handhaven.  

Helaas is de communicatie niet altijd even duidelijk.  Er is té veel ruimte voor interpretatie.  

 

Tabakswinkels in Adinkerke en de shops bij benzinestations kregen begin vorige week van mij de boodschap dat zij de deuren dienden te sluiten en enkel on-line / take-away konden verkopen.  Dit standpunt werd ons bevestigd.

Ondertussen bereikten ons tegenstrijdige instructies: tabakswinkels mogen wel degelijk openblijven, net als de shops bij benzinestations.

Ik betreur de gebrekkige communicatie van hogerhand enorm.  Eens temeer zijn we als lokaal bestuur de pineut en mogen we het gaan uitleggen aan handelaars - of die nu grote spelers zijn of niet.  Als burgemeester sla je zo uiteraard een mal figuur en sta je "met de pis in de wind".  Soit, part of the job.  

 

Gezien het mooie weer zijn er veel wandelaars op het strand en in het handelscentrum.  Enkele horeca-uitbaters hebben nog hun terrassen buiten staan.  Wandelaars maken gebruik van deze terrassen, wat niet toegelaten is.

Deze middag zullen de terrassen worden afgezet met nadars.  Uitbaters dienen erover te waken dat hun terras niet gebruikt kan worden, bijvoorbeeld door het stapelen van de stoelen.  Ook terrassen van uitbatingen die wél nog open mogen zijn (bvb take-away - ijssalon) kunnen tevens NIET gebruikt worden voor de consumptie van de verkochte waren.