BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

03/06 - TOUWTJES - SYSTEEM WORDT NIET INGEVOERD


In het Safe Summer 2020 plan van het lokaal bestuur was voorzien om een touwtjes - systeem in te voeren op het zachte zand van het centrumstrand.

Gezien de Nationale Veiligheidsraad vandaag besliste tot invoeren van uitgebreidere sociale bubbels tot 10 personen, wordt dit systeem zonder voorwerp.  

 

Het touwtjes - systeem voorzag dat een strandbezoeker een stukje strand kon claimen.  Door de medewerkers van het lokaal bestuur werden ondertussen hiertoe reglementen voorbereid die zouden worden voorgelegd aan de gemeenteraad van midden juni.  

 

We hebben lang nagedacht over een haalbaar, simpel en laagdrempelig systeem om drukte op het centrumstrand te kunnen regelen.  Dat kon best met de touwtjes.  Enerzijds lijken er ons weinig andere haalbare initiatieven, anderzijds zijn we opgelucht dat we in de uitrol en de handhaving van het systeem geen verdere energie moeten stoppen.  De komende zomer ziet er plots een stukje simpeler uit.  

Een meevaller, dus.  

 

De andere maatregelen, voorzien in het circulatie- en inrichtingsplan, blijven onverkort in voege.  We blijven hard inzetten op bijkomende sanitaire maatregelen en inrichtingen om meer plaats te geven aan inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers.  Daarnaast blijven de spelregels van de social - distancing geldig.

 

Er werden nog geen touwen aangekocht door het lokaal bestuur.  Chance, anders konden we elk menage uit De Panne een gratis wasdraad aanbieden!