BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

07/12/2022 - TROTS OP ONZE ORGANISATIE

 

Bij de start van de legislatuur schreven we in onze beleidsdoelstellingen dat we moesten investeren in onszelf als organisatie.  Dat zijn we aan het doen, en dat werpt vruchten af.  We staan niet langer gekend als het kneusje van de streek, integendeel, vele andere andere besturen kijken met grote ogen naar de stappen die we gezet hebben.   

De organisatiestructuur van een gemeente lijkt voor de buitenwereld misschien grijze materie en minder sexy, maar niets is minder waar: een goeie organisatie van je gemeente komt uiteindelijk elke inwoner, resident of bezoeker ten goede.  Onze gemeente werkt met 300 medewerkers en heeft een jaarlijks budget van boven de 30 miljoen euro.  Dat is al geen klein bedrijfje meer.

 

Ik ben bijzonder trots op het parcours dat we hebben afgelegd.  Onze algemeen directeur kreeg ons absolute vertrouwen om onze beleidsdoelstelling te realiseren.  Hij is er erin geslaagd om op relatief korte periode een structuur op poten te zetten waar menig ander lokaal bestuur watertandend naar kijkt en de medewerkers mee te krijgen in ons en zijn verhaal.  En die structuur werpt vruchten af: medewerkers krijgen kansen en worden gehoord, we werven de juiste profielen aan, projecten worden beter geleid en stilaan wordt dat duidelijk in het straatbeeld.  En dat doet me deugd!

Credits aan onze algemeen directeur, het M-team en alle medewerkers.  Ik ben een fiere burgemeester!

 

artikel uit HR magazine