BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

20/03/2023 - NIEUW PARKEERBELEID VANAF 1 JULI

Vanaf 1 juli wijzigt het parkeerbeleid drastisch in heel onze gemeente.

 

In De Panne zal overal, behoudens aan de Oosthoek en in Adinkerke, betalend parkeren gelden.  Hoe dichter je bij het centrum wenst te parkeren, hoe duurder het parkeren wordt en hoe minder lang je kan parkeren.  De tarieven gaan van 2 eur / uur in de rode zone (max 2 uur) , tot 5 eur / dag in de groene zone (onbeperkt).  In de oranje zone betaal je 1.5 eur / uur (max 2x 4 uur). 

Er moet enkel betaald worden in de zomerperiode, tijdens de vakanties en in de weekends.  In de rode zone moet je elke dag betalen.


 

In Adinkerke wijzigt de blauwe zone nauwelijks.  De retributies dalen er wel van 50 naar 30 eur.


 

Het invoeren van het betalend parkeren gaat samen met het invoeren van de vijf parkeerabonnementen: een belofte in onze beleidsdoelstellingen.

Elke inwoner en tweedeverblijver zal een gratis digitaal parkeerabonnement kunnen bekomen, voor één nummerplaat.  Een tweede abonnement (voor een andere nummerplaat, dus), zal 40 eur kosten.  Er komen eveneens abonnementen voor zorgverstrekkers, handelaars en personeelsleden van lokale handelaars.  De modaliteiten voor de parkeerabonnementen worden aan de gemeenteraad van april voorgelegd.

Je zal je parkeerabonnement kunnen aanvragen vanaf begin mei.  Vanaf juli gaat het nieuwe parkeerabonnement in.

meer informatie zal volgen via de gemeentelijjke kanalen.