BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

25/07 - UNIFORME AFSPRAAK DE PANNE - KOKSIJDE - NIEUWPOORT

Voortaan draagt iedereen mondmasker overal in Nieuwpoort, De Panne en Koksijde

 

UPDATE – coronavirus - Vanaf maandag 27 juli 2020 om 08.00h draagt iedereen in Nieuwpoort, De Panne en Koksijde een mondmasker op alle publiek toegankelijke plaatsen. Dit geldt voor wie ouder is dan 12. Dat hebben de burgemeesters van deze drie Westkustgemeenten beslist om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook op de fietsop de Zeedijk en in de winkelstraten in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort draag je voortaan dus een masker. De politiediensten zullen hierop toezien en streng optreden. 

 

Wanneer kan het mondmasker tijdelijk af?

 

  • tijdens verplaatsingen met de auto,gemotoriseerde voertuigen;
  • tijdens het fietsen (behalve op de Zeedijk en in de winkelstraten);
  • op het strand (wèl in de horecazaken);
  • in de natuurgebieden
  • tijdens intensieve sportactiviteit (wèl bij wandelen en fietsen op de Zeedijk/in winkelstraten);
  • tijdens werkzaamheden die een zware fysieke inspanning vergen;
  • tijdens eten en drinken;
  • wie over een medisch attest beschikt dat stelt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is;


 

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen. 

 

Sinds de federale Veiligheidsraad van donderdag 23 juli hebben de lokale besturen meer slagkracht gekregen in de strijd tegen covid19. De burgemeesters van De Panne (Bram Degrieck) Koksijde (Stéphanie Anseeuw wnd. na overleg met Marc Vanden Bussche) en Nieuwpoort (Geert Vanden Broucke) kunnen hierdoor deze nodige stappen nemen in hun gemeenten. 


Bram Degrieck (De Panne):Hierbij nemen de lokale besturen de verantwoordelijkheid over van de federale overheid, die talmt.  Het toont de slagkracht van lokale besturen in tegenstelling tot het logge werken van de hogere overheden.  Better safe than sorry.”

Stéphanie Anseeuw (Koksijde):We willen onze inwoners, tweede residenten en toeristen beschermen, we doen er alles aan om het veilig en gezond te houden en hopen zo deze zomer te redden. Tope sterk! We blijven er samen voor gaan.”

 

Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort):Dit is eenvoudig, uniform èn duidelijk. We weten dat onze inwoners èn bezoekers dit zullen volgen om zo bij te dragen in het tegengaan van de verspreiding van het virus. Het is menens, de speeltijd is echt voorbij!”