BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

22/02/2022: CORDIAL EN CARACTÈRE WORDEN TERUG ÉÉN

 

De gemeenteraad keurde gisteren de aankoopbelofte goed voor het pand "Caractère", aan de Duinkerkelaan.  Het pand sluit aan de bij de eerder aangekochte grond "Cordial" en het gebouw in de Zeelaan 'Huyze Lenaers".

Het lokaal bestuur wordt hierbij eigenaar van de volledige site en heeft de intentie om het originele gebouw terug in al haar glorie te herstellen en er op het gelijkvloers een modern toeristisch infokantoor te bouwen.  Het project is één van de sleutelstenen in onze beleidsbeslissingen.  Samen met de verhuis van de bibliotheek naar de St.-Pieterskerk wordt op deze manier plaats gemaakt in het gemeentehuis voor andere diensten, zoals het OCMW.  Daarna kan het gemeentehuis verder worden gerenoveerd.

 

De Caractère en de Cordial werden als één geheel gebouwd en in de loop van de decennia werden de gebouwen eigenlijk verkracht.  Als gemeente nemen we hiermee een bijzondere rol op: niet enkel realiseren we ons -belangrijke- toeristisch kantoor, maar ook creëren we één van De Panne's mooiste beeldbepalende hoeken, als getuige van ons prachtig erfgoedpatrimonium.   Een hoek die je vroeger alleen maar op postkaarten zag.  

Als de gemeente 't niet doet, zal 't niemand doen - we steken dus onze nek uit!

 

We hopen snel met de bouw te kunnen starten.  Het originele gebouw dateert van 1904, 120 (...²) jaar later de heropening vieren, zou formidabel zijn en is een streefdoel op zich!