BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

21/04 MONDMASKERS VOOR INWONERS

Drie Whatsappjes weg en weer, zo lang heeft 't geduurd om met de drie westkustburgemeesters van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort op dezelfde golflengte te raken.  

We voorzien elke inwoner binnenkort van herbruikbaar mondmaskertje.  De bestelling gebeurt via het platvorm van Think Pink.  Voor De Panne betreft het 15 000 stuks.

Indien nodig kan bijbesteld worden.  Verdeling binnen tweetal weken.

 

gezamenlijk persbericht

 

De 3 Westkustgemeenten besluiten om gratis mondmaskers te voorzien voor hun inwoners

De 3 Westkustgemeenten werken tijdens deze coronacrisis al de hele tijd nauw samen. Ze besloten vandaag om gratis mondmaskers te voorzien voor hun inwoners. Koksijde bestelt er 30.000, De Panne plaatst een bestelling van 15.000 en Nieuwpoort klokt af op 25.000. Ze bestellen alle drie bij Think Pink.

Borstkankerorganisatie Think Pink Europe zal deze mondmaskers maken en verdelen samen met 22 organisaties verspreid over Europa, dit om vooral kwetsbare groepen zoals ouderen en kankerpatiënten te helpen beschermen. Deze maskers kan je tot 50x hergebruiken door die simpelweg op 60° C te wassen, ze zijn dus ook milieuvriendelijk. De opbrengst van deze verkoop gaat voor 80% naar concrete projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche (Koksijde):

In de crisiscel beslisten we deze voormiddag om op het voorstel van Think Pink in te gaan. Met deze bestelling slaan we twee vliegen in één klap. We zorgen ervoor dat onze inwoners zich preventief kunnen beschermen, en bovendien steunen we het goede doel. Als Think Pinkgemeente - met als ambassadeur en inwoner Hilde Werbrouck - vinden we het dan ook een eer om met hen samen te werken rond dit project”.

 

Burgemeester Bram Degrieck (De Panne):

“Door deze aankoop getuigen we van verantwoordelijkheid jegens onze inwoners, het zit er immers hoogstwaarschijnlijk aan te komen dat mondmaskers dagelijkse kost zullen worden in ons straatbeeld. Door de mondmaskers via Think Pink te bestellen steunen we tegelijk het goede doel.

Naast het aanbod van de gemeentelijk aangeboden mondmaskers door ons lokaal bestuur, zijn er bovendien veel mensen die aan de slag zijn gegaan met eigen materiaal.  De burgemeesters van de Westkustgemeenten zitten nagenoeg al de hele corona-periode op krak dezelfde golflengte.  Dat zorgt voor een uniforme en daadkrachtige aanpak en snelle beslissingsprocessen.  We zien dat we snel en gefundeerd kunnen schakelen.”

 

Burgemeester Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort):

We willen onze burgers maximaal beschermen opdat ons stadsleven snel en veilig kan hervatten. Het voelt goed dat buurgemeenten een gelijkaardige visie hebben en we op die manier samen kunnen werken. Wanneer en hoe de mondmaskers bedeeld zullen worden, wordt nog in een plan gegoten en zal dan meegedeeld worden aan de Nieuwpoortenaars.

De levering van de mondmaskers wordt verwacht binnen een tweetal weken. De verdeling ervan wordt nog verder uitgewerkt.