BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

20/05 - TEST ÉÉNRICHTINGSVERKEER ZEELAAN 23-24 MEI

De Panne test circulatieplan zomer: éénrichtingsverkeer in de Zeelaan op 23 en 24 mei.

 

Het lokaal bestuur De Panne beslist dat de Zeelaan voor één weekend een éénrichtingsstraat wordt. Zo is er meer ruimte voor wandelaars en fietsers en wordt er een rustiger straatbeeld gecreëerd. Deze maatregel dient als test voor de komende zomer. Een weekend later, op 30 mei, start ook de wekelijkse zaterdagmarkt in de Zeelaan terug op.

 

zie: http://www.depanne.be/nieuwsdetail/1141/panne-test-circulatieplan-zomer-eenrichtingsverkeer-in-de-zeelaan-op-23-en-24-mei?fbclid=IwAR3hsR7n13_xGxd_iY-cCig3RaxkB7mbnVKWOgqBeyb1Em7pxthBPBlWzwY

 

Het lokaal bestuur De Panne introduceert deze zomer een circulatieplan, aangepast aan de coronamaatregelen. Om dit plan in goede banen te laten lopen, worden er nu al enkele scenario’s uitgetest. Zo werd vorige week (op 11 en 12 mei) in de Zeelaan al een parkeerverbod uitgetest.

Komend weekend (zaterdag 23 en zondag 24 mei) wordt er getest of de Zeelaan makkelijk een eenrichtingsstraat kan worden. Het eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Markt tot aan het kruispunt van de Nieuwpoortlaan en Duinkerkelaan. De rijrichting is van de Markt naar de zee.

Burgemeester Bram Degrieck: “Het lokaal bestuur trekt alle registers open om de komende zomer vlot te laten verlopen. Centrale boodschap is dat we wandelaars en fietsers méér ruimte willen geven in een rustiger straatbeeld. Het éénrichtingsverkeer invoeren in de Zeelaan is een test. Na de verschillende testen worden er conclusies getrokken en wordt het circulatieplan voor komende zomer bepaald.  Ik reken er op dat de richtlijnen worden gerespecteerd!

Onder het motto ‘meten is weten’ willen we tot een slimme en uitgekiende aanpak komen, zonder overhaaste beslissingen.”

In hetzelfde kader van testen voor de zomer, worden er vrijdagavond 22 mei een aantal ingrepen uitgevoerd in de Zeelaan. Op een aantal plaatsen worden op de rijbaan bijkomende zomerterrassen gesimuleerd en worden bijkomende fietsenstallingen geplaatst. Om dit op te bouwen wordt er op vrijdagmiddag 22 mei parkeerverbod ingevoerd in de Zeelaan. Tijdens het weekend zelf kan opnieuw geparkeerd worden.

Terug zaterdagmarkt vanaf 30 mei

Momenteel wordt, in overleg met de marktkramers en handelaars, een circulatie- en veiligheidsplan opgesteld voor de zaterdagmarkt. De komende week zal dit uitgerold worden zodat iedereen op een veilige manier kan genieten van onze gezellige zaterdagmarkt.