BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

18/06 - MONDMASKERTJES VERDEELD

De voorbije dagen werden de mondmaskertjes van het lokaal bestuur verdeeld door vele vrijwilligers.

Een ferm werk, dat verdelen.  Maar ook de voorbereiding, het sorteren en het vullen van de enveloppes (op naam en adres) is een niet te onderschatten operatie.  Samen met Storm, Zazoe en Pixie deed ik een ferm stukje van Adinkerke, 't was best wel plezant en ik kwam in straatjes waar ik nog nooit gekomen was!

Dank je wel aan alle medewerkers en vrijwilligers!

 

De Panne bestelde 15 000 mondmaskertjes via Think Pink op 18 april (20 minuten na het aanbod! aan de prijs van 2,35 eur.   Daarnaast bestelden we de week nadien 30 000 mondmaskertjes (prijs 1,75 eur) via een groepsaankoop met de Westhoekgemeenten, waaronder XXX maskertjes voor kinderen.  Deze levering van een privé bedrijf liep vertraging op na douane-perikelen.  

Het is deze laatste bestelling die momenteel bus aan bus wordt verdeeld, samen met de filters die werden geleverd door de Federale Overheid.  We kozen heel bewust voor 2 maskertjes per persoon.

Daarnaast zijn heel wat maskertjes bezorgd aan leerkrachten van de scholen, aan personeelsleden, ... We opteerden tevens om een reserve aan te leggen voor mocht er opnieuw een uitbraak zijn.  In totaal betaalde het lokaal bestuur voor deze maskers om en bij de 88 000 eur.  Samen met alle personeelskosten, drukwerken én een hoop kopzorgen kan je dus stellen dat de mondmaskers ons bijna 100 000 eur hebben gekost.