BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

16/04 - HOE ZAL ONZE ZOMER ER UIT ZIEN?


De federale regering besliste gisterenavond dat alle grote massa-evenementen niet kunnen plaatsvinden tot eind augustus.

De vraag rijst bij deze: "wat is een massa-evenement?".  In De Panne zijn geen grote festivals edm gepland tijdens de zomermaanden.  Maar op de toeristische kalender staan wel een aantal jaarlijkse kleppers die veel volk trekken.  We hopen dat er de komende weken duidelijke instructies volgen.

Onze diensten bereiden al enkele weken alternatieve scenario's voor.  In het schepencollege van morgen 17/04 worden een aantal belangrijke beslissingen hiertoe genomen. 

Daarna zal verder gecommuniceerd worden.

In ieder geval is er de wil van het bestuur om onze lokale handelaars, inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers een zomer te geven die een zomer is.   Het zal dus een evenwichtsoefening worden:  "hoe een aanbod creĆ«ren waarbij opgelegde spelregels kunnen worden gerespecteerd, in de wetenschap dat die spelregels op vandaag nog niet duidelijk zijn"?.

De zomermaanden zijn nog 2 1/2 maand van ons verwijderd.  Hoe verstandiger we dus vandaag zijn, hoe groter de kans dat we morgen een mooie zomer krijgen!  Toi-toi-toi!