BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

10/06 - DRUKTEMETING IN DE PANNE

 

Het lokaal bestuur van De Panne besliste mee te stappen in het project om drukte te meten in de gemeente.  Het systeem werd uitgerold via Westtoer en de PZ Westkust.

Concreet betekent dat dat er op een twintigtal locaties in De Panne sensoren zullen geplaatst worden die kunnen "tellen".  Die sensoren kunnen zowel auto's als personen tellen.  Het systeem van Citymesh kan zo niet alleen tellen hoeveel mensen of objecten er zich bewegen over een bepaalde virtuele lijn (bijvoorbeeld een auto bij het binnenrijden van De Panne of voetgangers op het voetpad) maar ook tellen hoeveel mensen er in een bepaalde zone zijn (tellen van mensen op een stuk strand, bijvoorbeeld).  Een sensor zit in een klein bakje dat aan bijvoorbeeld aan een verlichtingspaal zal hangen.

Deze gegevens worden dan gebruikt om drukte in kaart te brengen en bezoekers te informeren welke stukken strand drukker zijn dan andere.  Ook de strandmeesters en coaches zullen dit kunnen consulteren.

Ook de parkings worden deze zomer in kaart gebracht, zodat we een duidelijk beeld krijgen van het gebruik van deze parkings.

 

Hoewel het systeem camerabeelden gebruikt om de koppen / auto's te tellen, worden de beelden niet opgeslagen of doorgestuurd.  Geen big brother, dus.