BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

09/02/2022 - BESMETTINGEN ZAKKEN PIJLSNEL

 

De voorbije twee jaar schreef ik het al twee keer: "we zijn er bijna van af".  En moest toen na het schrijven toegeven dat 't wat voorbarig bleek te zijn.  

Nu schrijf ik: "wij zijn bijna van deze golf af en 't ziet er niet slecht uit.  Vive les optimistes!".

 

De voorbije weken noteerden we tot 250 bijkomende besmettingen op weekbasis en bleven we lang haperen rond de 200.  Sedert midden vorige week zakken de cijfers heel snel en op vandaag zijn we terug onder de grens van de 100 bijkomende besmettingen op weekbasis gekomen.  Goed nieuws, dus!

De voorbije zoveelste golf heeft uiteindelijk niet veel indruk gemaakt.  Ondanks het recordaantal besmettingen zijn de ziekenhuisopnames aan geen kanten te vergelijken geweest met eerdere golven, gelukkig maar.  Ik laat het aan de slimme mensen over om uit te maken wat daar de oorzaak van is, maar feit is dat de hoge vaccinatiegraad zeker een rol heeft gespeeld.   

 

Tijdens de voorbije golf noteerden we hogere cijfers besmettingen in vergelijking tot onze naburige gemeenten.  Ik breng dit in verband met onze campagne voor het zelftesten: de 10 000 zelftesten die we via de apotheken lieten verdelen aan 2.5 eur / stuk hebben zeker hun effect gehad op het ontdekken van besmettingen.  Hoe meer testen, hoe meer besmettingen, da's nogal wiedes.   Bij ons thuis testte mijn dochter op zo'n zelftest positief - maar aan het vrolijk, speels en goedlachs kind was een besmetting helemaal niet merkbaar - integendeel, miss was content dat ze een week onder mama's vleugels mocht blijven.

Anderzijds, in de kering, heb ik in mijn familie- en kennissenkring een aantal mensen die 't wel ferm te pakken hadden en werden opgenomen in het ziekenhuis.

 

 

Dus, moraal van 't verhaal: nog een klein duwtje om deze golf helemaal achter ons te kunnen laten, en dan stilletjes aan, en met wat chance, op naar een makkelijker voorjaar en mooie zomer!  Hopla!