BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

08/12/2021: PLAFOND BEREIKT?

Al een vijftiental dagen draaien de bijkomende besmettingen op weekbasis rond de 100, met een maximum van 103 op 03 december.


 

Om je een idee te geven en dit cijfer in proportie te plaatsen: sedert begin van de pandemie in maart 2020 noteerden we op 01 oktober 2021 624 besmettingen, op 01 december 2021 was dat gestegen tot 953. Deze cijfers zijn uiteraard te interpreteren en te vergelijken, maar 't is duidelijker dat deze vierde golf veel meer besmettingen oplevert dan de voorbije, toch zeker voor De Panne.


 

Zonder vaccinatiestrategie was deze vierde golf een regelrechte catastrofe geweest. Wie daarvoor blind is, komt van een andere planeet. Persoonlijk vind ik het zowaar crimineel om het nut van de vaccinatie in twijfel te trekken. Elk heeft uiteraard het recht voor zichtzelf te beslissen, dat recht is een fundament van onze maatschappij. Ik respecteer elkeens mening, maar ik krijg de schijterij van het fake-nieuws dat ook in onze gemeente hier en daar te lezen is. Een aantal anti-vaxxers in onze gemeente is er ook nog steeds van overtuigd dat Trump een toffe gast is en een goeie wereldleider was.


 

Het is voor een klein aantal inwoners nog niet te laat voor de eerste prik, 'k wil hem nog zelf komen zetten.


 

 


 

De besmettingen op vandaag zijn overal in onze samenleving. Deze week moet een daling worden ingezet, anders is het voor mij duidelijk dat de op vandaag geldende maatregelen onvoldoende zijn. Eens iemand binnen het gezin besmet is, duurt het vaak weken eer die besmetting het gezin uit is, met vaak langer periodes van quarantaine tot gevolg.


 

In zowat alle scholen zijn er gevolgen: leerkrachten thuis, klassen in quarantaine, ... het is een precaire oefening, zowel voor het onderwijspersoneel als voor de papa's en de mama's. Ik had de (lagere) scholen liever gesloten gezien momenteel. Die derde week vakantie zal te laat komen, maar da's een persoonlijk standpunt.