BRGM BRAM Bram Degrieck - Burgemeester van De Panne

De Raad van State - UPDATE 30-08-2021

UPDATE

De UDN – procedure bij de Raad van State, tot schorsing en vernietiging van de beslissing van de gemeenteraad van 24/08, die leidde tot het ontslag van burgemeester Degrieck, zal behandeld worden op vrijdag 3 september om 14h.

------

 

 

Vandaag, 27 augustus, werd de beslissing van de gemeenteraad officieel gepubliceerd op de website van het lokaal bestuur.  Vanaf vandaag begint dus de beroepstermijn te lopen.

Tevens vandaag werd door ons advocatenkantoor een verzoek tot schorsing en vernietiging ingediend bij de Raad van State.  

 

Er werd bovendien gevraagd voor het behandelen in UDN - procedure; een Uiterst Dringende Noodzakelijkheid.  Dat  betekent dat de behandeling, en een eerste uitspraak, kwestie is van dagen, en niet van weken, maanden of jaren.  Dit verzoekschrift betreft specifiek het verzoek tot schorsing / vernietiging van de beslissing tot ontslag van mezelf als burgemeester en het aanstellen van een nieuwe "aangewezen burgemeester", volgende week volgt de procedure bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen (voor de schepenen).  De twee volgen grotendeels dezelfde lijnen.

 

Ik wacht geduldig en met vertrouwen op de uitspraak van de Raad van State, ondertussen hoop ik dat de discussie blijvend sereen kan verlopen, via sociale media lees ik toch hier en daar wat té persoonlijk gerichte opmerkingen op bepaalde personen - ik neem daar afstand van.  Dit is niet mijn stijl.